Ruukki

Ruukin keskusta
Ruukin keskustan läheisyydessä kohoaa vesitorni ja kivilehmät laiduntavat.

Ruukin rupukat

Ruukki on Siikajoen kunnan hallinnollinen keskus ja tunnettu lähialueilla mansikkapitäjänä. Elinvoimainen kylä sijaitsee Siikajoen varrella, rautatieaseman lähellä.

Ruukin palvelutaso on hyvä. Kylältä löytyy monipuolinen palvelukokoelma apteekista terveyskeskukseen, ruokakaupoista rautakauppaan, pizzeriasta baariin, kodinkoneliikkeestä kukkakauppaan, pankista postipalveluihin. Yritystoiminta on vireää ja monipuolista.

Ruukissa on yhtenäiskoulu, jossa toimii esi-, ala- ja yläkoulu sekä lukio, Ruukin maaseutuopisto, Ruukin hevoskeskus ja Ruukin luonnonvarakeskus. Lisäksi Ruukissa toimii Satumetsän päiväkoti, Marjametsän ryhmäperhepäiväkoti, palvelukeskus Mäkelänrinne ja Kaarnakoti-asumispalvelu.

Siikajoen Ruukki
Ruukin keskustassa on hyvät palvelut.

Ruukki on Pohjois-Suomen vanhin teollisuuspaikkakunta: Pietari Brahe perusti vuonna 1672 Ruukinkosken partaalle potaskatehtaan. Tehtaan tarvitsemaa koivuntuhkaa kuljetettiin Siikajokea pitkin. Siikajokea pitkin on myös uitettu tukkeja.

Lisätietoja Ruukin kylästä, ajankohtaista tietoa jne. löytyy Ruukin kyläyhdistyksen nettisivulta.

Ruukista on hyvät yhteydet: Ruukin rautatieasema 0,5 km, Raahe 35 km, Oulainen 53 km, Oulun lentoasema 58 km, Oulu 65 km.

Siikajoen kunnan Ruukin koski
Ruukin taajaman kohdalla kohisee Ruukinkoski.

Näe, koe & tee Ruukissa: