Paavola

Paavolan kylä
Paavolan kirkonkylällä on kaunis kylänraitti ja kauniita vanhoja taloja.

Paavolan pakanat

Paavola on kaunis kylä Siikajokivarressa, puhtaan luonnon ja peltojen keskellä. Kylää halkova Paavolantie ja sen ympärille olevat vanhat talot muodostavat kauniin kylänraitin, jollaisia on enää harvassa paikassa jäljellä. Keskellä kylää on Paavolan kaunis maamerkki: puurakenteinen, vanha ristikirkko.

Paavolan kylä on rauhallinen, mutta vireä. Palveluita on monenlaisia kaupasta grillikioskiin, tanssilavasta kirpputoriin. Kylällä on päiväkoti ja koulu. Erilaisia kerhoja ja muuta toimintaa on vauvasta vaariin.

Keväisin ja syksyisin Paavolan kylällä vietetään perinteisiä markkinoita. Kesäisin tanssitaan Ruokolahden lavalla. Uuden vuoden aattona ihastellaan yrittäjien järjestämää ilotulitusta.

Paavolan kylä- ja kotiseutuyhdistys järjestää monenlaisia tapahtumia, joista löydät tietoa yhdistyksen Facebook-sivuilta.

Paavolasta on alle tunti moneen suuntaan: Ruukin kuntakeskukseen 9 km, Ruukin rautatieasemalle 9,6 km, Raaheen 40 km, Oulunsalon lentoasemalle 40 km, Oulaisiin 45 km, Ouluun 55 km, Pyhäjoelle 65 km ja Ylivieskaan 76 km.

Paavolan kylä
Paavolan läpi kulkevaa Paavolantietä pitkin on mukava kulkea.

Näe, koe & tee Paavolassa: